Держдеп обіцяє до $5 мільйонів винагороди за інформацію про незаконну діяльність КНДР у Штатах

Держдеп обіцяє до $5 мільйонів винагороди за інформацію про незаконну діяльність КНДР у Штатах

Укрінформ
Держдепартамент США через програму Rewards for Justice (RFJ) оголосив винагороду в розмірі до 5 мільйонів доларів за інформацію, яка дозволить нейтралізувати схему незаконної діяльності й відмивання грошей у США за підтримки уряду КНДР.

Про це повідомляє Держдеп у четвер, передає Укрінформ.

«Держдепартамент шукає інформацію про північнокорейських представників, залучених до ІТ-сектору під псевдонімами Цзіхо Хан, Чунджі Джин і Хаоран Сю, а також їхнього менеджера Чжунхуа»,- зазначається в повідомленні.

Зазначається, що всі вони брали участь у схемі, яка полягала в нелегальній дистанційній роботі під іменами реальних громадян США, що принесло КНДР щонайменше 6,8 мільйона доларів. Схема працювала з жовтня 2020 року по жовтень 2023 року.

Як уточнюється, громадянка США Крістіна Чепмен допомогла Хану, Джину та Сю отримати роботу дистанційних розробників програмного забезпечення та додатків у різних американських компаніях. Вони також намагалися отримати подібну роботу у двох державних установах США, однак безуспішно.

У Держдепі підкреслили, що названі ІТ-працівники пов’язані з Департаментом виробництва боєприпасів КНДР, який контролює розробку балістичних ракет, зброї та проведення досліджень і розробок.

Читайте також: США ввели санкції проти Росії через отримання зброї у КНДР

Чепмен допомогла представниками КНДР зареєструватися під іменами реальних громадян США. При цьому жінка забезпечувала заходи, щоб створити враження, що вони працюють у Сполучених Штатах. Чепмен також забезпечувала їх віддалене підключення до мереж американських компаній та допомагала відмивати доходи від незаконної схеми.

Як повідомлялося, програма RFJ вважається легальним інструментом національної безпеки США, нею керує Служба дипломатичної безпеки Держдепу. З моменту заснування в 1984 році програма виплатила понад $250 мільйонів понад 125 людям по всьому світу, які надавали інформацію з метою запобігання тероризму та відповіді на виклики національній безпеці США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-