В Амстердамі студенти і співробітники університету знову вийшли на мітинг проти війни у Газі

В Амстердамі студенти і співробітники університету знову вийшли на мітинг проти війни у Газі

Укрінформ
В Амстердамі сотні студентів та співробітників Амстердамського університету залишили приміщення приблизно об 11 годині ранку, за місцевим часом, та вийшли на мітинг на знак протесту проти війни в Газі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS

“Сотні студентів та співробітників Амстердамського університету залишили будівлі університету об 11 годині ранку під час так званого страйку на знак протесту проти війни в Газі та дій поліції під час пропалестинських демонстрацій минулого тижня”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що організація протесту Dutch Scholars for Palestine (Голландські вчені за Палестину) заявила в заяві, що була шокована діями керівництва Амстердамського та Утрехтського університетів під час демонстрацій минулого тижня. 

“Обидва університети санкціонували крайнє насильство з боку поліції щодо своїх співробітників і студентів, які брали участь у ненасильницьких протестах проти співучасті голландських університетів у геноциді, що триває, в Газі”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Сунак виступив проти «антисемітських образ» в університетах Британії

Вони також наголосили, що право на демонстрації перебуває під величезним тиском, а наметовий табір, який був начебто зведений студентами, був знесений. Демонстранти також у черговий раз вимагали, щоб університети розірвали усі зв'язки з ізраїльськими інститутами, що, на їхню думку, причетні до порушення прав людини.

Також сьогодні пройшли демонстрації в університетах Лейдена, Утрехта, Вагенінгена та Наймегена.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня відбулося кілька акцій протесту в Амстердамі.

Кілька тисяч демонстрантів зібралися довкола кампусу Амстердамського університету, також велика група мітингарів рухалася містом. Пропалестинський рух Amsterdam Student Campment оголосив про чергову демонстрацію. Активісти вважають дії поліції та Амстердамського університету під час пропалестинських протестів останніми днями надмірними.

Читайте також: У Франції поліція звільнила університет в Ліллі від блокади пропалестинських протестувальників

Під час іншої акції в Амстердамі затримали 32 осіб на пропалестинській демонстрації в університеті.

Також у Нідерландах правоохоронці розігнали учасників пропалестинської демонстрації, які отаборилися у студентському містечку Амстердамського університету, 125 осіб були затримані.

Фото: RTV Noord

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-