У Грузії готові переглянути деякі норми закону про «іноагентів» - прем'єр

У Грузії готові переглянути деякі норми закону про «іноагентів» - прем'єр

Укрінформ
Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе вважає, що влада зможе "примирити позиції" із західними партнерами щодо спірного закону про "іноагентів".

Про це повідомляє NGnewsgeorgia, передає Укрінформ. 

"Я бачу позитивні зміни, зокрема після останніх зустрічей. У мене склалося враження, що зараз є готовність обговорювати норми закону", – заявив Кобахідзе.

За його словами, компромісом у цьому випадку може стати ветування закону президентом Грузії Саломе Зурабішвілі. Зазначається, що після відхилення законопроєкту вона повинна буде надіслати парламенту свої мотивовані зауваження.

"Тут наші партнери будуть змушені виступити з конкретними зауваженнями і відобразити їх у вето президента. Ви знаєте, що, коли вето надходить до парламенту, воно має бути сформульовано у вигляді конкретного законопроєкту. Тут обов'язок запропонувати щось конкретне", – сказав Кобахідзе.

За його словами, до цього моменту влада Грузії буде "абсолютно відкритою" і "готовою до обговорення". Одночасно він дав зрозуміти, що в "Грузинській мрії" не погодяться на кардинальні зміни, наприклад змінити назву закону або запровадження статусу для організацій. Поки що в партії влади готові тільки до перегляду деяких технічних деталей.

Читайте також: У Білому домі стурбовані відступом демократії в Грузії через закон про «іноагентів»

"Прозорість – один із найважливіших європейських принципів і цінностей, жодних коментарів щодо цього дати неможливо, але почекаймо і подивимося, що нам скажуть наші партнери", – сказав Кобахідзе.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Кобахідзе заявив, що правляча партія не відмовиться від закону "Про прозорість іноземного впливу" за жодних умов, незважаючи на протести в країні.

Фото: News Georgia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-