У Білому домі стурбовані відступом демократії в Грузії через закон про «іноагентів»

У Білому домі стурбовані відступом демократії в Грузії через закон про «іноагентів»

Укрінформ
Радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван звернувся до грузинської влади через скандальний закон про “іноагентів" і заявив, що таким чином країна віддаляє себе від Європи і США.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

За його словами, у Білому дому глибоко стурбовані відступом демократії в Грузії. 

"Грузинські парламентарі стоять перед критичним вибором - чи підтримати євроатлантичні прагнення грузинського народу, чи прийняти закон про іноземних агентів у кремлівському стилі, який суперечить демократичним цінностям", - написав Салліван.

Він зауважив, що нещодавня риторика правлячої партії "Грузинська мрія", запропоновані законодавчі зміни та дії суперечать прагненням грузинського народу і спрямовані на ізоляцію грузинів від США та Європи.

"Ми стоїмо на боці грузинського народу", - наголосив Салліван.

Читайте також: Після закону про «іноагентів» правляча партія Грузії хоче створити базу даних «причетних до насильства

Як повідомляв Укрінформ, грузинська партія "Грузинська мрія" хоче прийняти в країні так званий "закон про прозорість іноземного впливу", який копіює російський підхід таврувати "іноагентами" тих, хто виступає проти влади.

Група сенаторів США надіслала листа прем'єр-міністру Грузії Іраклію Кобахідзе, в якому висловила глибоке занепокоєння та попередила: якщо законопроєкт про "іноагентів" стане законом, вони будуть змушені домагатися зміни політики США щодо Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-