Спільники олігарха-втікача Шора хотіли ввезти з Росії до Молдови понад $1 мільйона готівкою

Спільники олігарха-втікача Шора хотіли ввезти з Росії до Молдови понад $1 мільйона готівкою

Відео
Укрінформ
Спільники олігарха-втікача Ілана Шора хотіли ввезти з РФ до Молдови понад 20 мільйонів леїв ($1,12 млн) готівкою. Правоохоронці конфіскували її.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

У Молдові провели 150 обшуків, переважно в Кишинівському аеропорту, після того, як правоохоронці отримали інформацію про намір прихильників групи Шора ввезти контрабандою до Молдови 800 тис. леїв.

Як заявив 23 квітня на пресконференції голова Генінспекторату поліції Віорел Чернеуцану, гроші призначалися для фінансування політичних партій у Молдові на користь «організованої злочинної групи Шор». Як повідомили правоохоронці, у «кур'єрів» Шора виявили понад 20 млн леїв.

У свою чергу, в. о. головного прокурора по боротьбі з оргзлочинністю Молдови Віктор Фуртуне зазначив, що під час обшуків вилучили великі суми грошей в іноземній валюті. Йдеться про 62 тис. російських рублів, більше €3 тис. та понад $1,11 млн. Також вилучили 128 мобільних телефонів.

Як зауважив Чернеуцану, люди, які намагалися ввезти з РФ до Молдови гроші для групи Шора, мали отримати за це від €300 до €500. Чернеуцану пояснив, що «кур'єри» передавали гроші різними способами, зокрема, у приміщеннях в аеропорту Кишинева чи у транспорті дорогою додому.

Голова Генінспекторату поліції зазначив, що «кур'єри» привезли готівку. При цьому кожен з них ввозив суму, що не перевищує $10 тис., оскільки тоді, згідно з законом, вони мали б задекларувати її.

Читайте також: Кремль хоче використати олігарха-втікача Шора для дестабілізації Молдови - Cанду

«Ці люди просто були кур'єрами. У гаманцях у них була готівка у доларах, євро, але не більше €9 тис. Гроші, призначені для оплати їхніх послуг, вони зберігали окремо. (…) Дехто з них співпрацював з правоохоронними органами», — сказав Чернеуцану.

Прокурор Віктор Фуртуне повідомив, що розслідування триває. За його словами, поки що нікого з підозрюваних не затримали.

Як повідомлялося, 3 жовтня минулого року КС Молдови дозволив брати участь у місцевих виборах, що пройдуть у листопаді, колишнім членам проросійської партії «Шор».

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-