Туск насторожено відреагував на заяву Дуди про ядерну зброю в Польщі

Туск насторожено відреагував на заяву Дуди про ядерну зброю в Польщі

Укрінформ
Глава польського уряду Дональд Туск планує якомога швидше зустрітися з президентом Польщі Анджеєм Дудою, аби зрозуміти його наміри у контексті заяви про готовність Польщі розмістити у себе ядерну зброю.

Як передає Укрінформ, про це Туск заявив під час пресконференції у Варшаві, реагуючи на заяву президента РП, який в інтерв'ю виданню Fakt заявив, що Польща готова розмістити на своїй території ядерну зброю.

«Я з нетерпінням чекаю на зустріч з президентом Дудою, оскільки справа прямим чином стосується безпеки Польщі. Я хочу добре зрозуміти наміри пана президента, адже теж дуже хочу, щоб Польща була безпечною і добре озброєною. Але я також хотів би, щоб такі можливі ініціативи були добре підготовлені людьми, які за це відповідають і щоб ми всі мали переконання, що ми це хочемо»,- заявив Туск.

Польський прем’єр додав, що ідея розміщення ядерної зброї в РП є «дуже масивною і дуже серйозною». Відтак, він хоче зрозуміти «усі обставини, які схилили президента до такої декларації».

Читайте також: Столтенберг і Сунак завтра відвідають Польщу

Як повідомлялося, Дуда заявив в інтерв’ю виданню Fakt, що країна готова розмістити на своїй території ядерну зброю, якщо союзниками буде прийняте таке рішення з метою посилення східного флангу НАТО. Він також нагадав, що Росія дедалі більше мілітаризує Калінінградську область, а нещодавно «передислокувала свою ядерну зброю до Білорусі».

У березні Володимир Путін у телеінтерв'ю заявив, що в разі потреби Росія технічно готова до ядерної війни. Він підкреслив, що ядерні сили РФ постійно перебувають у стані бойової готовності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-