У Міноборони ФРН запевняють, що система Patriot буде передана Україні якнайшвидше

У Міноборони ФРН запевняють, що система Patriot буде передана Україні якнайшвидше

Укрінформ
Німеччина доправить систему Patriot в Україну якнайскоріше, а пів мільйона артилерійських боєприпасів передасть протягом року.

Про це сказала держсекретар Міноборони ФРН Cімтьє Меллер перед зустріччю Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин у Люксембурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«ФРН уже передала численні системи ППО, але ситуація засвідчує, що Україна потребує більшого захисту і можливостей відбивати атаки, які здійснюються з великої відстані, а саме ще до того, як російські літаки випускають свої снаряди», - сказала держсекретар.

Вона запевнила, що Німеччина, яка оголосила про передачу Україні третьої системи Patriot, подбає про те, щоб вона була доправлена якнайскоріше.

Меллер нагадала про спільну ініціативу міністрів оборони та закордонних справ Німеччини щодо пошуку засобів ППО для України, які закликають усіх партнерів знайти можливості передати додаткові системи.

«Важливі кожний внесок, кожна система, кожен компонент, фінансові пропозиції також дуже вітаються», - підкреслила держсекретар.

Крім того, за словами Меллер, Україні вже передано «кілька тисяч артилерійських боєприпасів із власних запасів (Німеччини - ред.) і протягом року буде поставлено ще приблизно пів мільйона».

Вона наголосила, що ситуація в Україні загострюється, країні не вистачає дуже багато чого. Останніми тижнями Росія посилила атаки, що має жахливі наслідки для цивільного населення і впливає на обороноспроможність ЗСУ. Тож партнери мають посилити підтримку, особливо в питанні ППО, підкреслила Меллер.

Держсекретар також повідомила, що у 2024 році планується навчити до 10 тисяч українських військових у Німеччині.

Читайте також: Євлаш розповів про першочергові потреби для захисту українського неба

Як повідомлялося, минулого тижня відбулася зустріч Європейської ради, під час якої глави держав та урядів ЄС погодили політичне рішення щодо необхідності термінового збільшення допомоги для України. Сьогодні у Люксембурзі міністри закордонних справ та міністри оборони країн ЄС шукатимуть шляхи для практичної реалізації цього рішення.

13 квітня стало відомо, що Німеччина передасть Україні в найкоротші терміни ще один комплекс ППО Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-