РФ торік видала рекордну кількість віз громадянам Непалу для можливого вербування на фронт

РФ торік видала рекордну кількість віз громадянам Непалу для можливого вербування на фронт

Укрінформ
Росія у 2023 році видала 3037 віз громадянам Непалу, що стало абсолютним рекордом. Ймовірно, це пов’язано з вербуванням на фронт для війни з Україною.

Як передає Укрінформ, про це пише «Медіазона» з посиланням на статистику МЗС РФ.

Самим поширеним приводом для оформлення візи став «туризм» - 1756, «робота» — 660, «здобуття освіти» — 459. Такої кількості віз громадянам Непалу Росія не видавала навіть до пандемії. Попередній рекорд був зафіксований у 2018 році, але тоді він не перевищив позначки у 2,5 тис., у 2020 і 2021 роках кількість російських віз, виданих громадянам Непалу, не перевищувала 500 щорічно.

Також

аномально велику кількість туристичних віз порівняно з доковідним періодом Росія видала громадянам Ефіопії — 1934. Камерунці минулого року отримали відразу 1335 освітніх віз, приблизно стільки ж їм видали раніше за три доковідні роки — з 2017 по 2019 рік.

Вірогідно, що зростання кількості виданих віз непальцям та представникам інших країн може бути пов'язане з війною в Україні. Так, у лютому американський телеканал CNN розповів, що Росія завербувала для відправки на війну з Україною 14-15 тисяч непальців. Місцева влада навіть призупинила видачу дозволів на роботу в Росії та Україні.

Читайте також: Росія активізувала залучення на війну іноземних найманців - Коордштаб

До цього повідомлялося про участь у війні на боці Росії найманців із Сомалі, Сирії, Індії, Куби, Китаю, Сербії. «Саме непальці та інші іноземні бійці насправді воюють на передовій у зоні бойових дій. Росіяни розміщуються на відстані кількох сотень метрів як підтримка», - розповів CNN найманець Суман Таманг, якому вдалося повернутися до Непалу.

Він додав, що російські командири використовують найманців з інших країн як «гарматне м'ясо», а у разі відмови воювати жорстоко з ними поводяться.

Як повідомлялося, в січні уряд Непалу заборонив своїм громадянам виїжджати до Росії на заробітки через випадки вербування непальців для участі у війні проти України, також було запроваджено суворіші вимоги до людей, які вирушають до ОАЕ, оскільки звідти вони можуть дістатися Росії. У грудні 2023 року МЗС Непалу закликало російську владу припинити вербування непальських громадян і відправити додому останки загиблих війні з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-