Apple видалила з китайського App Store месенджери Telegram та WhatsApp на вимогу Пекіна - Bloomberg

Apple видалила з китайського App Store месенджери Telegram та WhatsApp на вимогу Пекіна - Bloomberg

Укрінформ
Компанія Apple видалила з китайського магазину App Store додатки компанії Meta та месенджер Telegram. Це сталося на вимогу уряду Китаю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

Як зазначається, з магазину App Store зникли додатки WhatsApp, Threads, Telegram, а також Signal.

Компанія Apple повідомила, що адміністрація кіберпростору Китаю наказала видалити ці додатки з "міркувань національної безпеки". 

У КНР протягом багатьох років забороняли використання іноземних платформ обміну повідомленнями та соціальних мереж, таких як WhatsApp.

Bloomberg вважає, що це допомогло таким додаткам, як WeChat від Tencent домінувати всередині країни, хоча китайські користувачі, як і раніше, можуть використовувати віртуальні приватні мережі для перегляду іноземних ЗМІ.

Співзасновник та головний виконавчий директор компанії AppInChina Річ Бішоп зазначив, що китайські споживачі значною мірою обмежені лише китайськими додатками з невеликою кількістю міжнародних.

"Це досить велика зміна, тому у певному сенсі вона ще більше відріже китайських громадян від решти світу", - сказав Бішоп.

Дії китайського уряду проти американської кампанії відбуваються в той момент, коли уряд США вживає заходів щодо заборони соцмережі TikTok, популярного відеододатку від пекінської компанії ByteDance Ltd.

Читайте також: Apple попередила користувачів iPhone у понад 90 країнах про атаку шпигунськими програмами - ЗМІ

Американські політики також посилалися на проблеми національної безпеки, намагаючись змусити компанію продати TikTok некитайському власнику, інакше їй загрожує заборона працювати на ринку США.

Як повідомлялося, міністерство юстиції США подасть у четвер позов до суду на Apple, звинувативши компанію у порушенні антимонопольного законодавства, оскільки вона не допускає конкурентів до апаратних та програмних функцій свого iPhone.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-