Apple попередила користувачів iPhone у понад 90 країнах про атаку шпигунськими програмами - ЗМІ

Apple попередила користувачів iPhone у понад 90 країнах про атаку шпигунськими програмами - ЗМІ

Укрінформ
Американська компанія Apple розіслала повідомлення про загрозу окремим користувачам iPhone у 92 країнах світу, попередивши їх про те, що вони могли стати мішенню для атак шпигунських програм.

Про це пише видання TechCrunch, яке отримало в розпорядження копію розісланого листа, передає Укрінформ. 

«Apple виявила, що ви стали мішенню атаки шпигунського програмного забезпечення, яке намагається віддалено скомпрометувати iPhone, пов’язаний з вашим Apple ID», – йдеться у повідомленні від Apple.

«Ця атака, ймовірно, спрямована саме на вас через те, ким ви є або що робите. Хоча ніколи неможливо досягнути абсолютної впевненості при виявленні таких атак, Apple дуже довіряє цьому попередженню — будь ласка, поставтеся до нього серйозно», — додали у компанії.

Водночас компанія не оприлюднювала інформацію, які саме користувачі отримали попередження про атаку шпигунським програмним забезпеченням та про які країни йдеться. Це пов’язано з тим, що дана інформація «може допомогти зловмисникам, які використовують шпигунські програми, адаптувати свою поведінку, щоб уникнути виявлення в майбутньому».

Видання зазначає, що виробник iPhone відправляє такі попередження для користувачів у понад 150 країнах починаючи з 2021 року. 

Читайте також: Єврокомісія розпочала ряд розслідувань проти Apple, Meta і Alphabet

Торік у жовтні Apple також надіслала ідентичне попередження деяким журналістам і політикам в Індії. Пізніше некомерційна правозахисна група Amnesty International повідомляла, що виявила шпигунське програмне забезпечення Pegasus компанії NSO Group на смартфонах відомих журналістів в Індії.

Apple заявляє, що для виявлення таких атак вона покладається виключно на внутрішню інформацію про загрози та результати розслідувань.

Як повідомляв Укрінформ, США оголосили про введення санкцій проти мережі компаній та осіб, що входять до міжнародного консорціуму Intellexa, який продавав шпигунські програми, зокрема, авторитарним режимам для переслідування опозиції, журналістів та інших осіб.

Фото: Andrew Lanxon/CNET

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-