Кіркоров програв у ЄСПЛ справу про заборону в'їзду в Литву

Кіркоров програв у ЄСПЛ справу про заборону в'їзду в Литву

Укрінформ
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав у четвер неприйнятною скаргу російського співака Філіпа Кіркорова щодо рішення влади Литви заборонити йому в’їзд в країну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у рішенні суду.

«У своєму рішенні у справі «Кіркоров проти Литви» ЄСПЛ більшістю голосів визнав скаргу неприйнятною. Рішення є остаточним. Справа стосувалася заборони на в’їзд в Литву заявнику, популярному в Росії співаку та музичному продюсеру, оскільки він вважався загрозою національній безпеці. Литовська влада виявила, зокрема, що він був інструментом російської пропаганди в колишніх країнах СРСР і що, регулярно даючи концерти в Криму, підтримував політику агресії російської держави», - йдеться у рішенні суду.

Зазначається, що загалом ЄСПЛ встановив, що рішення влади Литви, яке ґрунтувалося на основі заяв та поведінки самого заявника, не було необґрунтованим чи безпідставним.

«Зокрема заявник відкрито заявляв, що підтримує дії Росії на Кримському півострові та називав себе «представником Володимира Путіна на сцені»», - йдеться у рішенні суду.

Також ЄСПЛ підкреслює, що національні суди, Сейм (парламент Литви) і Європарламент визнали необхідність викриття російської дезінформації й пропаганди.

Читайте також: Російському оперному співаку родом з України заочно оголосили підозру за заклики до війни

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2022 року Прикордонна поліція Молдови відмовила у в'їзді на територію країни російському співаку Філіпу Кіркорову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-