Дуда зустрівся у Нью-Йорку з Трампом

Дуда зустрівся у Нью-Йорку з Трампом

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда зустрівся в Нью-Йорку в Trump Tower з експрезидентом США Дональдом Трампом.

У канцелярії президента РП назвали зустріч дуже доброю і такою, що відбулася у дружній атмосфері, передає кореспондент Укрінформу.

"У Trump Tower відбулася зустріч президента Анджея Дуди із 45-м президентом США Дональдом Трампом", – йдеться у повідомленні.

Під час церемонії зустрічі Дуди Трамп повідомив журналістам, що він має хороші особисті стосунки з чинним польським лідером, згадуючи свою співпрацю на посаді президента США з главою польської держави. Трамп зазначив, що "поляки його люблять, а цього нелегко досягти". "Він (Дуда – ред.) виконує фантастичну роботу, він мій друг, і ми провели чотири чудових роки разом", – зазначив Трамп, додаючи, що США продовжують підтримувати Польщу.

Голова політичного кабінету президента Польщі Марцін Масталерек після завершення зустрічі написав у мережі X, що це була "прекрасна зустріч" у "дружній атмосфері".

Перед зустріччю із Трампом Дуда заявляв, що не є жодною новиною, що він періодично зустрічається з колишніми президентами, які є його друзями, наприклад експрезидентами Словаччини Андреєм Кіскою чи Хорватії Каталіною Грабар-Кітарович.

Перед зустріччю Дуда–Трамп глава польського уряду Дональд Туск заявляв, що глава МЗС Польщі Радослав Сікорський рекомендуватиме президентові під час розмови з Трампом порушити питання, щоб Трамп зайняв однозначно прозахідну позицію у питанні російсько-української війни. Своєю чергою віцепрем’єр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш підкреслював, що президент Польщі під час зустрічі із Трампом має наголосити на необхідності розблокування у Конгресі США питання щодо пакету фінансової допомоги для України.

Читайте також: Трамп: Якби я був президентом, Іран не напав би на Ізраїль

Як відомо, Дуда мав дуже хороші відносини із Трампом у період його президентства в 2017-2021 роках.

Президент Польщі повідомив, що під час кількаденного візиту до США і Канади він зустрінеться також з генсеком ООН Антоніу Гуттерішем і прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Експрезидент США Дональд Трамп в минулий понеділок прибув до суду Мангеттена, де розпочався відбір присяжних у його справі про підкуп порнозірки. Ще низка звинувачень, висунутих Трампу федеральним судом у Маямі, пов'язані з вивезенням, зберіганням і приховуванням секретних документів, які він виніс із Білого дому після завершення терміну президентства. Серед них були деталі ядерних програм, розвідувальні дані про іноземних супротивників, плани Пентагону та інші матеріали, які вказують на потенційну вразливість країни до воєнної атаки.

Читайте також: Вибори в США: провідні медіа закликали Байдена й Трампа виступити на теледебатах

У разі визнання Трампа винним йому загрожує до 20 років ув’язнення. Однак якщо він знову стане президентом, то помилує себе.

Трамп – перший колишній президент США, який постане перед судом у кримінальній справі.

Фото: Marek Borawski

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-