Трамп може отримати 20 років в’язниці, але, ставши президентом, відразу помилує себе – Politico

Трамп може отримати 20 років в’язниці, але, ставши президентом, відразу помилує себе – Politico

Укрінформ
Експрезидент Дональд Трамп може опинитися у в'язниці, але якщо знову стане президентом, то відразу помилує себе, вважає колишній федеральний прокурор США Анкуш Хардорі.

Як передає Укрінформ, про це він написав у своїй колонці в Politico.

Крім того, Трамп може доручити своєму генеральному прокуророві закрити всі кримінальні справи, що перебувають на розгляді, та всі розпочаті розслідування щодо нього та його соратників.

Читайте також: Федеральні прокурори оприлюднили обвинувальний висновок щодо Трампа

Саме тому федеральні прокурори, які оприлюднили обвинувальний висновок щодо неналежного поводження Трампа з таємними документами, вирішили подати в ньому значно більше деталей, ніж це необхідно з юридичної точки зору, аби надіслати американській громадськості повідомлення про серйозність діянь Трампа.

Обвинувальний висновок містить довгий перелік звинувачень, які, схоже, покликані продемонструвати, наскільки безвідповідально Трамп поводився з документами, тримаючи їх у туалеті, і як намагався перешкоджати федеральним слідчим.

Читайте також: Справа секретних документів: Трампу висунули звинувачення за сімома пунктами

За словами Хардорі, «обвинувальний акт є одночасно критично важливим та історичним юридичним документом, який також містить важливе публічне послання до американців» щодо серйозності звинувачень та безпідставності заяв Трампа про те, що він нібито став жертвою переслідувань з боку політичних опонентів.

Читайте також: Джонсон на зустрічі з Трампом наголосив на важливості перемоги України

Як повідомлялося, федеральні прокурори оприлюднили обвинувальний висновок на 49 сторінках, що складається з 31 пункту у справі про зберігання Трампом секретних документів після того, як він покинув Білий дім. У разі визнання експрезидента винуватим, йому загрожує термін ув’язнення до 20 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-