ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо смерті Навального - пропонує посилити економічні санкції проти РФ

ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо смерті Навального - пропонує посилити економічні санкції проти РФ

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи закликає притягнути РФ до відповідальності за систематичні катування ув'язнених, провести незалежне і прозоре розслідування смерті Олексія Навального і посилити режим санкцій проти РФ як держави-спонсора тероризму.

Про це йдеться в резолюції про смерть Навального і необхідність протистояти тоталітарному режиму Володимира Путіна та його війні з демократією, ухваленій у середу, передає кореспондент Укрінформу.

Документ ухвалений 87 голосами.

«Асамблея закликає всі держави забезпечити притягнення РФ до відповідальності за систематичні акти катувань та інших форм жорстокого поводження, яких зазнав Навальний та тисячі інших ув'язнених у Російській Федерації, включно з українськими військовополоненими», - йдеться у документі.

У резолюції пропонується запровадити санкції проти російської економіки, зокрема щодо Московської фондової біржі та Росатома, а також накласти обмеження на продаж нафти і газу та «на майбутнє виробництво скрапленого природного газу та збільшення витрат на видобуток нафти в РФ».

Читайте також: Юлія та Олексій Навальний стали лауреатами «Премії свободи ЗМІ»

Підкреслюється, що згідно з міжнародним гуманітарним правом російські нафтопереробні заводи мають розглядатися як законні військові цілі.

Депутати ПАРЄ також пропонують створити посаду генерального доповідача з питань демократичної Білорусі та генерального доповідача з питань російських демократичних сил.

ПАРЄ закликає визнати, що режим Путіна сповідує неоімперську ідеологію «русского мира», яку Кремль перетворив на інструмент розпалювання війни.

У резолюції також міститься заклик до всіх держав ставитися до РПЦ та патріарха Кирила як до ідеологічного продовження режиму Путіна.

Як повідомлялося, раніше українська делегація запропонувала поправки до тексту резолюції.

Фото: Ellen Wuibaux/Council of Europe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-