Шольц закликав Сі Цзіньпіна сприяти миру в Україні

Шольц закликав Сі Цзіньпіна сприяти миру в Україні

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц наголосив, що російська загарбницька війна проти України негативно впливає на інтереси всіх міжнародних гравців.

Про це він сказав під час спільного з головою КНР Сі Цзіньпіном підходу до преси у Пекіні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загарбницька війна Росії проти України та переозброєння Росії мають значні негативні наслідки для безпеки в Європі. Вони безпосередньо впливають на наші основні інтереси. Вони опосередковано завдають шкоди всьому міжнародному порядку», - заявив німецький канцлер.

Він наголосив, що дії Росії порушують основний принцип Статуту ООН - принцип непорушності кордонів.

«Я хотів би обговорити з вами, як ми можемо більше сприяти справедливому миру в Україні», - сказав глава уряду ФРН.

За його словами, Німеччина та Китай віддані багатосторонньому порядку, заснованому на правилах. Це також включає систему торгівлі, засновану на правилах, яку втілює Світова організація торгівлі.

Слід зауважити, що китайські ЗМІ у своїх повідомленнях не згадали про те, що Шольц говорив у контексті війни в Україні, акцентувавши на інших темах.

Пекін став останнім пунктом у програмі візиту німецької урядової делегації до Китаю. Перед цим вона відвідала Чунцін і Шанхай.

Читайте також: Китай закликає не перекладати на нього провину за «кризу в Україні» - МЗС

Як повідомлялося, за інформацією МЗС КНР, Сі Цзіньпін на переговорах із канцлером ФРН заявив, що Китай «не є стороною чи учасником української кризи, але він по-своєму просуває мирні переговори,.. заохочує та підтримує всі зусилля, які сприяють мирному врегулюванню кризи».

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-