Удар Ірану по Ізраїлю: Боррель на завтра скликає надзвичайне засідання Ради ЄС

Удар Ірану по Ізраїлю: Боррель на завтра скликає надзвичайне засідання Ради ЄС

Укрінформ
Надзвичайна зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС, яку високий представник ЄС скликав після повітряної атаки Ірану на Ізраїль, відбудеться 16 квітня у другій половині дня в режимі відеоконференції.

Про це на брифінгу заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«У контексті поточної ескалації, яку ми бачили протягом вихідних, високий представник ЄС скликав надзвичайне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, яка відбудеться завтра у форматі відеоконференції. Тож міністри не будуть фізично присутніми, принаймні не всі вони прибудуть до Брюсселя. Початок зустрічі запланований на 17:00 у вівторок, Рада міністрів ЄС матиме лише один пункт для обговорення в порядку денному, тому, як можна очікувати, триватиме не більше 2-3 годин», - сказав Стано.

Він не став коментувати, чи розглядатимуть міністри застосування подальших обмежень проти Ірану, та нагадав вже застосовані численні санкції проти Ірану, його установ та фізичних осіб. Це, зокрема, санкції за порушення режиму нерозповсюдження ядерної зброї, за порушення прав людини, за постачання Росії дронів та технологій для їх виробництва. Існує також перелік індивідуальних санкцій проти осіб, що належать до режиму в Ірані, проти військових та членів «Революційної гвардії» ІРІ.

Читайте також: Боррель закликав до деескалації конфлікту між Ізраїлем та Іраном

«Запровадження будь-яких додаткових санкцій або рамкових умов для їх застосування належить до компетенції країн-членів та є конфіденційним. Рада міністрів із закордонних справ завтра обговорить, що могло б бути наступним кроком ЄС та його країн-членів у реагуванні на ескалацію з боку Ірану», - зазначив Стано.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 14 квітня Іран запустив проти Ізраїлю понад 300 ракет та безпілотників. За інформацією військового командування Ізраїлю, 99% іранських ракет та дронів були перехоплені силами ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-