Італія скликає екстрене засідання безпекових структур через атаку Ірану на Ізраїль

Італія скликає екстрене засідання безпекових структур через атаку Ірану на Ізраїль

Укрінформ
В Італії на понеділок запланована низка екстрених засідань за участі силових відомств у зв’язку з ракетною атакою Ірану на Ізраїль, що сталася в ніч проти 14 квітня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція ANSA.

«Італія перебуває у стані максимальної готовності щодо потенційних загроз безпеці після атак Ірану на Ізраїль на цих вихідних», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, італійська влада оновила перелік місць, які потенційно можуть стати місцем терактів, такі об'єкти посилено охороняються.

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео П’янтедозі скликав на понеділок зустріч Комітету з національного порядку та громадської безпеки, на якому будуть присутні очільники силових та розвідувальних відомств країни.

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні та міністр оборони Гвідо Крозетто виступлять із доповідями на спільному засіданні комітетів із закордонних справ обох палат парламенту Італії.

Читайте також: Боррель закликав до деескалації конфлікту між Ізраїлем та Іраном

У неділю прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні очолила відеоконференцію очільників держав та урядів країн «Великої сімки», під час якої була прийнята спільна декларація, яка однозначно засудила напад Ірану.

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Читайте також: Британія закликає Ізраїль не допустити ескалації після атаки Ірану

Президент Європейської ради Шарль Мішель за підсумками зустрічі лідерів країн Групи семи заявив, що її учасники засудили повітряну атаку Ірану на Ізраїль.

Фото: Нurriyet

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-