Британія закликає Ізраїль не допустити ескалації після атаки Ірану

Британія закликає Ізраїль не допустити ескалації після атаки Ірану

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон визнав, що Ізраїль має повне право відповісти на атаку Ірану, однак закликав країну не допустити ескалації.

Як передає Укрінформ, про це британський міністр сказав в ефірі Sky News.

«Якщо ви перебуваєте сьогодні вранці в Ізраїлі, ви цілком справедливо думаєте: «Ми маємо повне право відповісти на це (на атаку Ірану – ред.)». Але ми закликаємо їх не допустити ескалації», – сказав Кемерон.

Очільник зовнішньополітичного відомства зазначив, що напад на Ізраїль став «подвійною поразкою для Ірану».

Кемерон також додав, що Велика Британія «намагається уникнути ескалації», і наголосив на важливості звільнення ізраїльських заручників, які наразі перебувають у секторі Гази.

Читайте також: Спроба Ірану завдати ударів по Ізраїлю провалилася - ISW

«Ми сподіваємося, що відповіді не буде, і замість цього увага світу має бути спрямована на ХАМАС. Вони досі утримують заручників. Їм запропонували угоду, що в’язні із ізраїльських в’язниць можуть бути звільнені в обмін на заручників, а у бойових діях буде пауза. Ось що має статися далі», – зазначив британський міністр.

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-