У Євросоюзі та ПАРЄ засудили удари Ірану по Ізраїлю

У Євросоюзі та ПАРЄ засудили удари Ірану по Ізраїлю

Укрінформ
У ЄС та ПАРЄ засудили іранські удари по Ізраїлю.

Про це повідомляє Укрінформ.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що «рішуче засуджує кричущий і невиправданий напад Ірану на Ізраїль».

«Я закликаю Іран та проксі-сили негайно припинити ці атаки. Зараз усі сторони повинні утриматися від подальшої ескалації і працювати над відновленням стабільності в регіоні», - написала вона у соцмережі Х.

Президент Європарламенту Роберта Мецола наголосила, що безпрецедентні удари Ірану по Ізраїлю за допомогою безпілотників та ракет – це серйозна ескалація, що може призвести до подальшого хаосу на Близькому Сході.

«ЄС рішуче засуджує цю атаку і продовжуватиме працювати над деескалацією ситуації та запобіганням переростання ситуації в ще більше кровопролиття», - написала вона у соцмережі Х.

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич також виступила із засудженням атаки Ірану на Ізраїль. «Світу не потрібна ще одна війна. Бойові дії мають припинитися», - наголосила вона у соцмережі Х.

Читайте також: Китай вважає атаку Ірану на Ізраїль наслідком конфлікту в Газі й закликає до припинення вогню

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Президент США Джо Байден засудив Іран та його проксі-сили на території інших країн та заявив, що у неділю, 14 квітня, обговорить із лідерами G7 спільну відповідь на дії Тегерана.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш рішуче засудив дії Ірану, який атакував Ізраїль, застерігши від масштабних зіткнень на Близькому Сході.

Рада Безпеки ООН за запитом Ізраїлю збереться у неділю на засідання у зв'язку з атакою Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-