У Британії засудили п’ятьох зловмисників, причетних до шахрайства не десятки мільйонів фунтів

У Британії засудили п’ятьох зловмисників, причетних до шахрайства не десятки мільйонів фунтів

Укрінформ
У Великій Британії за підтримки Євроюсту засуджено п’ятьох зловмисників, причетних до багатомільйонного шахрайства, збитки, завдані шахрайством, оцінюються у понад £50 мільйонів (€58 мільйонів).

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Євроюст.

“П’ятьох членів організованої злочинної групи, відповідальних за найбільше шахрайство проти системи пільг Сполученого Королівства, було засуджено. Підозрювані, всі громадяни Болгарії, визнали себе винними у шахрайстві та відмиванні грошей у Wood Green Crown Court (суд Корони – ред.). Збитки, завдані шахрайством, оцінюються у понад £50 мільйонів фунтів стерлінгів (€58 мільйонів)”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Євроюст - європейське агентство, підтримало цю справу та допомогло владі Великої Британії та Болгарії у створенні та фінансуванні спільної слідчої групи (JIT) у цій справі.

У період з жовтня 2016 року по травень 2021 року організована злочинна група подала тисячі хибних, неправдивих заяв на отримання Universal Credit (виплати соціального забезпечення Великої Британії), використовуючи або реальних людей, або вкрадені дані. Ці заяви були підкріплені низкою підроблених документів, у тому числі фіктивними договорами оренди, підробленими платіжними відомостями та підробленими листами від орендодавців, роботодавців та лікарів загальної практики. Якщо вимоги були відхилені, шахраї намагалися знову і знову, доки вони не були задоволені.

Гроші, отримані від цих шахрайських заяв, потім відмивали шляхом переведення їх між кількома рахунками за допомогою численних переказів.

Читайте також: В Італії викрили аферу з коштами ЄС на €600 мільйонів

У деяких випадках зловмисники вербували людей з Болгарії, отримували їхні документи, що засвідчують особу, та виплачували їм частку доходів від неправдивих заяв про пільги, поданих від їхнього імені.

Зазначається, що вперше підозрювані у цій справі були затримані у Великій Британії 5 травня 2021 року. Під час розслідування один із п'яти підозрюваних втік до Болгарії. В результаті спільної роботи влади Великої Британії та Болгарії 25 лютого 2023 року підозрюваний був екстрадований назад до Великої Британії, щоб постати перед судом.

Справу було відкрито в Євроюсті в червні 2021 року на запит влади Великої Британії. Агентство організувало дві координаційні наради для координації національних розслідувань та обговорення питань співпраці судових органів, включаючи видачу підозрюваних та повернення активів.

Читайте також: Суд відхилив заставу Трампа у $175 мільйонів через відсутність фінансового звіту

У січні 2022 року за підтримки Євроюсту між органами влади Великої Британії та Болгарії була створена Об'єднана слідча група (англ. Joint investigation team, JIT). JIT забезпечила прямий обмін доказами між органами влади, особливо банківськими доказами, для підтримки повернення та конфіскації активів.

Як повідомляв Укрінформ, за підтримки Євроюсту влада Італії та Болгарії заарештувала 22 ймовірних членів організованої злочинної групи, які змушували жінок до проституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-