Рівень підтримки Путіна свідчить, що війну проти України веде Росія - Бернар-Анрі Леві

Рівень підтримки Путіна свідчить, що війну проти України веде Росія - Бернар-Анрі Леві

Укрінформ
У багатьох європейців немає розуміння, що війну проти України веде Росія, а не Путін, тому що їм важко усвідомити природу тоталітарних режимів.

Таку думку висловив французький інтелектуал, письменник та журналіст Бернар-Анрі Леві в інтерв’ю «Європейській правді», передає Укрінформ.

«Напевно, немає достатнього розуміння (що це війна Росії, а не Путіна – ред.). Європейці схильні все звалювати на Путіна і нехтувати тією величезною підтримкою, яку він має у суспільстві, нехтувати проникненням путінської ідеології вглиб російського суспільства або навпаки - тим, як російське суспільство надає сили державному апарату Росії. Європейці вочевидь недооцінюють це», - сказав Леві.

За його словами, у Франції часто можна почути, що «Путін – це погано, але ж є російський народ», хоча, «звісно, це безглуздя».

Письменник зауважив, що французам іноді важко зрозуміти природу авторитарних та тоталітарних держав, що це не просто одна людина.

«Справжня диктатура ніколи не буває пануванням лише якоїсь однієї людини, яка нав’язує власну волю пасивному народові. Якщо ви хоч трохи вивчали політичну філософію, то знаєте, що так не буває. Існує реальне спілкування і реальна взаємодія між народом і його лідером, вони підживлюють, підтримують і дають сили одне одному», - зазначив Леві.

Читайте також: Путін завершить війну, коли зрозуміє неможливість її виграти - Шольц

Як повідомлялося, за результатами голосування на президентських «виборах» у Росії Володимир Путін набрав 87,28% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-