У російському Орську стався повторний прорив греблі

У російському Орську стався повторний прорив греблі

Укрінформ
У місті Орську Оренбурзької області Росії у суботу стався повторний прорив греблі на річці Урал.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі з посиланням на пресслужбу російського МНС.

«В Орську стався черговий порив насипної греблі. У можливу зону підтоплення потрапляють ділянки у районі селища Строітєлєй, Нікель, Лісоторговий та вулиця Борисоглібського», — йдеться у повідомленні.

Раніше мер Орська Василь Козупіца закликав мешканців низки селищ у місті терміново евакуюватись через прорив насипної греблі.

До регіону продовжують прибувати рятувальники, триває евакуація мешканців. Рятувальники евакуювали з Орська понад 1,1 тис. мешканців, у тому числі 331 дитину, повідомила пресслужба міністерства у суботу.

Читайте також: У Росії підірваний трубопровід, що перекачував нафтопродукти у танкери - ГУР

Наразі підтоплено близько 600 будинків на дев'яти вулицях міста, вода продовжує прибувати до старої частини міста Орська, повідомляє МНС Росії. Загалом у зону затоплення потрапляють понад 4 тисячі будинків і майже 11 тисяч мешканців, випливає із заяв влади.

Рівень річки Урал на ранок суботи становив 9,27 метра, що більш ніж на 2 метри вище за небезпечний рівень, повідомив голова Орська. Рівень води швидко зростає.

Як повідомляв Укрінформ, в Орську прорвало греблю на річці Урал. Мешканців найближчих районів евакуювали. Після прориву греблі в російському місті Орськ екстрені служби під час патрулювання підтопленого району виявила тіла трьох осіб.

Орськ - друге за величиною місто Оренбурзької області з населенням близько 200 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-