Президент Сенегалу призначив прем'єр-міністром лідера опозиції

Президент Сенегалу призначив прем'єр-міністром лідера опозиції

Укрінформ
Новий президент Сенегалу Бассіру Діомай Фай призначив на посаду прем’єр-міністра провідного опозиційного політика Усмана Сонко.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Призначення відбулося через декілька годин після складання присяги новим главою держави.

«Ми докладемо всіх зусиль для досягнення цілей, які ми обіцяли людям», — запевнив Сонко.

Новий голова уряду критикував політику попередників, зокрема методи управління економікою та нафтові контракти з компаніями BP Plc, Kosmos Energy Ltd. та Woodside Energy Group Ltd., які Фай пообіцяв переглянути.

Сонко, як і Фай, були у групі політичних в’язнів, звільнених минулого місяця за законом про амністію за декілька тижнів до виборів. Але новопризначеного прем’єра до них не допустили через судові процеси.

Читайте також: Сенегал обрав нового президента

Як повідомляв Укрінформ, лідер опозиції Сенегалу Бассіру Діомай Фай був офіційно названий переможцем президентських виборів, які відбулися 24 березня.

Після оголошення президентом Сенегалу Макі Саллом про перенесення на 15 грудня президентських виборів, які були заплановані на 25 лютого, у країні виникла політична криза.

Парламент підтримав рішення Салла лише після того, як сили безпеки вдерлися в будівлю та вивели деяких опозиційних законодавців, котрі виступали проти законопроєкту.

Читайте також: У Сенегалі влада заборонила проводити протести та призупинила роботу інтернету

Під час протестів було вбито трьох людей. Основні міжнародні партнери Сенегалу закликали уряд провести голосування якнайшвидше, побоюючись нових заворушень. У результаті уряд  оголосив, що президентські вибори відбудуться 24 березня.

Фото: Annika Hammerschlag/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-