У Казахстані через повені евакуювали майже 16 тисяч осіб

У Казахстані через повені евакуювали майже 16 тисяч осіб

Укрінформ
Масштабні повені у п’яти областях Казахстану призвели до евакуації 15 786 осіб та підтоплення сотень будинків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Азаттик із посиланням на заяву віцеміністра із надзвичайних ситуацій Казахстана Бауржана Сиздикова.

У період повеней у країні евакуювали 15 786 людей, зокрема 6 187 дітей. У пунктах тимчасового розміщення наразі перебувають 4 113 людей, 1 911 з яких діти.

За словами віцеміністра, ситуація з повенями у декількох областях країни «стабільно складна».

«У західних регіонах спостерігається незначний спад води, у центральній, північній та східній частинах країни, навпаки, відбувається інтенсивне підвищення рівня рік», - поінформував Сиздиков.

Читайте також: У Казахстані повідомляють про великий розлив нафти у Каспійському морі

У п’ятьох областях країни залишаються у зоні підтоплення, місцевою владою були оголошені 20 надзвичайних ситуацій місцевого масштабу. Зокрема складна ситуація зберігається в Актюбинській, Західно-Казахстанській та Костанайській областях Казахстану, куди направлені сили МНС.

За даними МНС, у зоні стихійного лиха підтоплені 1 405 приватних житлових будинків, 372 подвір’я, 99 дач та 10 будівель. Окрім цього, 55 доріг та чотири мости були розмиті внаслідок повеней. Без транспортного сполучення наразі залишаються 50 населених пунктів.

Як повідомлялося, кількість загиблих внаслідок тропічного циклону на Мадагаскарі зросла до 18 осіб, ще четверо зникли безвісти.

Фото: tobolinfo.kz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-