У Казахстані повідомляють про великий розлив нафти у Каспійському морі

У Казахстані повідомляють про великий розлив нафти у Каспійському морі

Укрінформ
У Казахстані екологи заявили у вівторок про великий розлив нафти у північній частині Каспійського моря, поблизу казахстанського нафтового родовища «Кашаган».

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці виконавчий директор екологічної організації «Глобус» Галина Чернова.

За її словами, згідно зі світлинами європейського супутника Sentinel-1A, у Каспійському морі утворилася нафтова пляма площею близько 7 квадратних кілометрів.

Еколог зазначила, що ймовірний розлив нафти стався 30 березня поблизу нафтового родовища та місця добування нафти «Кашаган» у Казахстані. Серед можливих причин вона назвала випадковий або аварійний витік нафти при видобутку; скидання виробничих вод, які містять нафтопродукти; та аварійну ситуацію із судами обслуговування.

Читайте також: У Харкові після удару РФ по нафтобазі виявили нафтопродукти у питній воді

Кашаган – одне з найбільших нафтових родовищ Казахстану, яке розробляється консорціумом North Caspian Operating Company, до якого входять компанії Shell, Eni, TotalEnergies та Exxon Mobil.

Як повідомляв Укрінформ, у Перу під час вивантаження танкера 16 січня 2022 року стався вилив нафти в океан через раптові потужні хвилі, спричинені, як вважається, виверженням підводного вулкана неподалік Тонга.

Фото: NCOC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-