Білий дім розглядає можливість продажу Ізраїлю озброєнь, на доставку якої підуть роки - ЗМІ

Білий дім розглядає можливість продажу Ізраїлю озброєнь, на доставку якої підуть роки - ЗМІ

Укрінформ
Адміністрація США розглядає можливість продажу Ізраїлю нових винищувачів, ракет класу «повітря-повітря» й комплектів наведення для авіабомб.

Як передає Укрінформ, Politico з посиланням на власні джерела зазначає, що йдеться про півсотні нових винищувачів F-15, три десятки вдосконалених ракет середньої дальності AIM-120 «повітря-повітря» і низку комплектів боєприпасів JDAM, які перетворюють прості («тупі») бомби на керовані.

Питання продажу ще не схвалено у Білому домі, хоча він неофіційно повідомив про це відповідні комітети Конгресу. Водночас зазначається, що для того, аби ця зброя потрапила до Ізраїлю, знадобляться роки.

Повідомлення про потенційні угоди з продажу з'явилися на тлі критики президента Джо Байдена з боку як прибічників воєнної операції Ізраїлю, так і тих, хто співчуває палестинцям.

Читайте також: США застерегли Китай від будь-яких спроб допомогти Росії у війні проти України

Раніше газета The Washington Post повідомила, що Білий дім таємно санкціонував передачу Ізраїлю бомб та винищувачів на мільярди доларів, зокрема 1800 бомб MK84 і 500 бомб MK82. Для розв'язання питань доставки цієї зброї так само знадобиться кілька років.

Як передавав Укрінформ, у неділю Ізраїль завдав авіаудару по консульському відділу посольства Ірану в Сирії, в результаті чого було ліквідовано високопоставленого генерала Корпусу вартових ісламської революції Ірану і ще кілька осіб, відповідальних за теракти бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-