Болгарія й Румунія з певними обмеженнями приєдналися до Шенгенської зони

Болгарія й Румунія з певними обмеженнями приєдналися до Шенгенської зони

Укрінформ
Болгарія та Румунія 31 березня офіційно вступають до Шенгенської зони, проте певні обмеження зберігаються до окремого рішення Ради ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Європейську комісію.

«Прикордонний контроль на в’їзді та виїзді з цих країн до інших країн Шенгенської зони повітряним чи водним транспортом буде скасовано. На сухопутних кордонах з іншими країнами Євросоюзу контроль на певний час збережеться, рішення про його скасування має ухвалити Рада ЄС», - ідеться в повідомленні.

У Єврокомісії зазначили, що Рада ЄС ухвалить рішення «у розумні терміни». Однак Австрія виступає проти скасування контролю, тож переговори тривають.

Попри це Болгарія та Румунія з 31 березня зможуть видавати шенгенські візи за тими самими правилами, що й інші країни ЄС.

Читайте також: Громадяни Косова можуть подорожувати до ЄС без віз - набув чинності новий режим

З їх приєднанням Шенгенська зона, де зазвичай відсутній контроль на внутрішніх кордонах, розширилася до 29 країн, уточнює Радіо Свобода. Це всі держави ЄС, окрім Кіпру, а також Ісландія, Норвегія та Швейцарія.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого року Комітет постійних представників ЄС за письмовою процедурою погодив скасування контролю на морських та повітряних кордонах Румунії й Болгарії з іншими країнами ЄС, що входять до Шенгенської зони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-