У Європарламенті вимагають провести розслідування щодо підкупу РФ європейських політиків

У Європарламенті вимагають провести розслідування щодо підкупу РФ європейських політиків

Укрінформ
Кілька депутатів Європейського парламенту 29 березня висунули вимогу провести розслідування щодо ймовірного підкупу Росією європейських політиків, схему якого викрила Чехія.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Як зазначається, голова фракції "Оновлюючи Європу" (Renew Europe) Валері Ає в листі до глави ЄП Роберти Мецоли закликає провести негайне і прозоре внутрішнє розслідування.

"Якщо чинні депутати Європарламенту або кандидати на майбутніх виборах брали гроші в російського уряду або в його проксі, їх мають викрити, а щодо них мають бути вжиті заходи", - йдеться у заяві Ає.

Вона також закликала провести з цього приводу парламентські дебати.

Співголова групи "зелених" Террі Райнтке заявила, що Росія "атакує саму суть демократії".

"Ось як Володимир Путін намагається уникнути відповідальності за свою війну в Україні", - сказала вона.

Читайте також: У Німеччині на вибори до Європарламенту зареєстрували 35 політсил

Як повідомлялося, днями влада Чехії заявила про розкриття фінансованої з РФ мережі впливу, яка займалася поширенням російської пропаганди у Європі та підкупом європейських політиків. За даними чеських спецслужб, Віктор Медведчук керує з Росії операцією щодо поширення російського впливу на території Чехії. Частиною схеми є новинний сайт Voice of Europe, на якому регулярно публікувалися заклики європейських політиків припинити допомогу Україні. За даними ЗМІ, деяким авторам цих закликів платили суми, зіставні з витратами на передвиборчу агітацію на виборах до Європарламенту. Йдеться про політиків із ФРН, Бельгії, Франції, Угорщини, Нідерландів і Польщі.

Уряд Чехії включив у національний санкційний список обвинувачуваного у держзраді колишнього народного депутата України Віктора Медведчука, російського пропагандиста Артема Марчевського та компанію Voice of Europe.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-