Китай закликає діяти відповідально й не допустити ядерної катастрофи в Україні

Китай закликає діяти відповідально й не допустити ядерної катастрофи в Україні

Укрінформ
Китай надає великого значення ядерній безпеці в Україні та закликає всі сторони діяти відповідально, аби усунути ризики й не допустити ядерної катастрофи.

Про це на брифінгу заявив речник МЗС КНР Лінь Цзянь, коментуючи на прохання власного кореспондента Укрінформу заяву гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі про ведення російськими окупантами артилерійських обстрілів із території Запорізької АЕС.

«Китай надає великого значення ядерній безпеці в Україні і неодноразово закликав забезпечити безпеку атомних електростанцій», - сказав Лінь.

За словами дипломата, питання ядерної безпеки є одним із аспектів «української кризи» (так у Китаї називають війну – ред.) і його розв’язання в кінцевому підсумку залежить від перспектив політичного врегулювання.

«Тільки шляхом охолодження ситуації та якнайшвидшого відновлення миру можна принципово усунути ризики ядерній безпеці», - зазначив речник.

Він додав, що «всі сторони» повинні відповідально працювати для належного врегулювання «кризи в Україні» та запевнив, що Китай «продовжуватиме відігравати конструктивну роль у цьому».

Про те, чи звертався Китай до керівництва Росії з проханням не допустити надзвичайної ситуації на ЗАЕС, дипломат не сказав.

Читайте також: Росіяни не дають МАГАТЕ доступу для перевірки інформації про військову техніку на ЗАЕС

Як повідомляв Укрінформ, експерти МАГАТЕ зафіксували звуки артилерійських пострілів з території захопленої росіянами Запорізької АЕС.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-