«Переговори провалилися»: Шольц розповів про останню розмову з Путіним

«Переговори провалилися»: Шольц розповів про останню розмову з Путіним

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що не розмовляв з російським лідером Володимиром Путіним з грудня 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"Востаннє ми розмовляли телефоном у грудні 2022 року — до цього ми спілкувалися частіше", — сказав Шольц в інтерв’ю, опублікованому сьогодні.

Він нагадав, що за декілька днів до того, як РФ почала повномасштабне вторгнення в Україну у лютому 2022 року, відвідав Путіна у Москві, де вони сиділи за "нескінченно довгим столом", і Путін тоді "турбувався про коронавірусну інфекцію".

Шольц заявив, що після початку повномасштабної війни РФ та Україна намагалися вести переговори, але Москва не була налаштована серйозно.

"Переговори провалилися, тому що РФ використовувала їх лише як привід для одночасного перекидання власних військ на схід для великого наступу", — сказав він.

Канцлер наголосив, що Німеччина більше, ніж будь-яка інша країна Європи, підтримує Україну зброєю та боєприпасами. "Лише на це ми витрачаємо понад 28 мільярдів євро. Це більше, ніж у багатьох інших країнах разом узятих", - сказав він.

Читайте також: Макрон кинув виклик путіну: чи підтримає його європейська еліта

Політик пообіцяв, що Німеччина "продовжуватиме робити це (надавати підтримку - ред.) стільки, скільки буде потрібно", він додав, що Путіну не варто розраховувати на те, що підтримка України з часом зменшиться.

Як повідомлялося, канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що використання прибутків від заморожених активів російського центробанку є виправданим у рамках міжнародного права.

фото: Бундестаг

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-