Понад 63 000 мігрантів загинули або зникли безвісти за останнє десятиліття - ООН

Понад 63 000 мігрантів загинули або зникли безвісти за останнє десятиліття - ООН

Укрінформ
Щонайменше 63 285 людей загинули або зникли безвісти під час міграції по всьому світу в період з 2014 по 2023 рік, причому більшість смертей сталися через утоплення.

Такі дані наводить Міжнародна організація ООН з питань міграції(МОМ), передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

У звіті йдеться, що більшість смертей і зникнень - 28 854 - сталися в Середземномор'ї, за ним йдуть Африка і Азія.

Майже 60% задокументованих смертей були пов'язані з утопленням, і більше третини з цих мігрантів походили з країн, що перебувають у стані конфлікту, включаючи Афганістан, М'янму, Сирію та Ефіопію.

Дані МОМ свідчать, що найсмертоноснішим роком для мігрантів був 2023 рік, тоді було зафіксовано 8 541 смертей.

"Збільшення кількості смертей пов'язане зі збільшенням кількості корабельних аварій біля узбережжя Тунісу. У всі попередні роки більшість смертей в Центральному Середземномор'ї були зафіксовані біля узбережжя Лівії", - йдеться у звіті. Щонайменше 729 осіб загинули біля узбережжя Тунісу в 2023 році, порівняно з 462 у 2022 році.

Європейські уряди намагаються стримати міграційні потоки до своїх країн, обіцяючи надати кошти країнам Середземномор'я, таким як Туніс і Єгипет. Зокрема цього місяця ЄС пообіцяв надати Єгипту 7,4 мільярда євро (8 мільярдів доларів), які прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні назвала "найкращим способом вирішення проблеми міграційних потоків".

Читайте також: Верховний суд США тимчасово дозволив Техасу застосовувати суперечливий закон щодо мігрантів

Уряди кількох європейських країн, включаючи Італію, Угорщину і Велику Британію, зробили стримування імміграції своїм головним пріоритетом.

Папа Франциск закликав до загальноєвропейської відповіді на міграцію, щоб зупинити перетворення Середземного моря на "море смерті".

Як повідомляв Укрінформ, у Парижі кілька тисяч мігрантів, у тому числі нелегальних, вийшли на демонстрацію, вимагаючи скасувати так званий міграційний закон, який, серед іншого, ускладнює узаконення нелегальних робітників.

Фото: Х / SOSMedItalia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-