Спецслужби Фінляндії вважають, що Росія залишається найбільшою загрозою для країни

Спецслужби Фінляндії вважають, що Росія залишається найбільшою загрозою для країни

Укрінформ
Поліція безпеки Фінляндії (Supo) вважає, що Росія, як і раніше, залишається найсерйознішою загрозою національній безпеці країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

За даними поліції безпеки, загроза російського шпигунства та спроб впливу залишається високою, хоча оперативні можливості російських спецслужб ослабли.

У фінському відомстві також впевнені, що вступ країни в НАТО позитивно вплинув на ситуацію.

Крім того, в.о. керівника Supo Теему Турунен не виключає, що у майбутньому проти окремих фінських громадян у Росії можуть бути спрямовані різні заходи тиску, серед яких звинувачення у шпигунстві чи конфіскація активів.

«В арсеналі авторитарних режимів безжальна «дипломатія заручників», спрямована на обмін полоненими», - зазначив Турунен.

Він також вважає, що Росія може спробувати впливати на ухвалення рішень у Фінляндії.

При цьому місцеве російськомовне населення, за оцінкою SUPO, не становить великої загрози безпеці Фінляндії.

У поліції безпеки заявили, що ризик того, що фінські росіяни матимуть якийсь суттєвий вплив на фінське суспільство, досить малий.

Читайте також: Російська війна проти України є найбільшою загрозою для Європи - Боррель

Також у SUPO додали, що загроза терактів у Фінляндії не зросла. Найімовірніша загроза теракту, як і раніше, походить від окремих осіб або невеликих груп, які підтримують крайню праву чи радикальну ісламістську ідеологію.

Поліція безпеки вже виявила окремих екстремістів, які їздили із Фінляндії до зони бойових дій в Україні. Деякі з них вже повернулися на батьківщину.

Як повідомляв Укрінформ, фінська влада має намір прискорити зведення паркану кордоні з Росією, а також збільшити допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-