Попередження США про теракт у Підмосков’ї не означає посилення взаємодії з Росією - Держдеп

Попередження США про теракт у Підмосков’ї не означає посилення взаємодії з Росією - Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон заперечив будь-які наміри щодо посилення взаємодії між США та Росією у сфері безпеки.

Про це заявив у понеділок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, коментуючи інформацію, що американська сторона попередила росіян про підготовку теракту з боку ІДІЛ, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, ми не збираємося посилювати або започатковувати будь-які угоди у сфері безпеки з урядом Росії – урядом, який неспровоковано вторгся до одного зі своїх сусідів, убив тисячі й тисячі людей без жодної причини, крім особистих завойовницьких цілей російського президента», - зауважив представник Держдепу.

Він зазначив, що американська сторона дійсно попереджала РФ про загрозу теракту, і готова знову попередити, якщо матиме інформацію про нові напади, щоби захистити мирних людей. Однак, за його словами, це не означає, що Сполучені Штати готові посилювати контакти у сфері безпеки з росіянами.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 22 березня терористи влаштували стрілянину в концертному залі «Крокус Сіті Хол» у Підмосков'ї. Нападники розстрілювали людей з автоматів і влаштували підпал.

Унаслідок теракту, за останніми даними, загинули 137 осіб, зокрема троє дітей, понад 180 постраждали.

Читайте також: Білий дім: Атака ІДІЛ на «Крокус» не має жодних зв'язків з Україною

ФСБ заявила про затримання 11 підозрюваних, зокрема чотирьох осіб, які безпосередньо брали участь у теракті.

У понеділок Держдепартамент США офіційно підтвердив, що на початку березня поділився з російським керівництвом висновками розвідки про те, що в РФ готується теракт у місцях масового скупчення людей. Крім того, раніше американська сторона повідомляла про подібні загрози іранський уряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-