Нетаньягу скасував візит делегації до США після схвалення Радбезом ООН резолюції по Газі

Нетаньягу скасував візит делегації до США після схвалення Радбезом ООН резолюції по Газі

Укрінформ
Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу скасував заплановану поїздку ізраїльської делегації до Сполучених Штатів після того, як Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію із закликом до «негайного припинення вогню» у Газі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє dpa.

Міністр зі стратегічних питань Ізраїлю Рон Дермер і радник із національної безпеки Зачі Ханегбі мали вилетіти до США в понеділок для зустрічі з високопоставленими американськими чиновниками.

США планували надати ізраїльтянам альтернативний план запланованій ізраїльській військовій кампанії у місті Рафах на півдні Гази, яке переповнене сотнями тисяч біженців.

Іншою темою переговорів була пропозиція Вашингтона щодо розширення гуманітарної допомоги постраждалому населенню в секторі Гази.

США, які мають постійне місце в Раді Безпеки ООН і мають право вето, утрималися від голосування, а 14 інших членів Ради безпеки проголосували «за».

Читайте також: Ізраїль може почати наступ на Рафах без підтримки США - Нетаньягу

Раніше США, близький союзник Ізраїлю, заблокували три попередні резолюції ООН з вимогою припинення вогню.

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня Рада Безпеки ООН ухвалила резолюції із закликом до негайного припинення вогню між угрупованням ХАМАС та Ізраїлем під час Рамадану та з вимогою звільнення заручників і розширення потоку гумдопомоги в Газу.

Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-