Ізраїль може почати наступ на Рафах без підтримки США - Нетаньягу

Ізраїль може почати наступ на Рафах без підтримки США - Нетаньягу

Укрінформ
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль може розпочати наступ на Рафах на півдні сектору Гази без підтримки Сполучених Штатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Заява очільника Кнесету пролунала після його розмови із держсекретарем США Ентоні Блінкеном, який у п'ятницю прибув до Тель-Авіва.

«У нас немає способу перемогти ХАМАС, не потрапивши у Рафах і не знищивши батальйони (угруповання – ред.), які там залишилися», – сказав ізраїльський прем’єр.

Нетаньягу також зазначив, що Ізраїль може розпочати наступ на Рафах «самостійно», тобто без підтримки США.

«Я сказав (Блінкену – ред.), що сподіваюсь зробити це за підтримки Сполучених Штатів, але якщо нам знадобиться, ми зробимо це самостійно», – заявив він.

Читайте також: В Ізраїлі заявили про ліквідацію трьох ватажків ХАМАСу

Блінкен разом із іншими офіційними особами США порадили Ізраїлю не здійснювати запланований наземний наступ в Рафаху. Офіс Нетаньягу відповів, що погодився відправити до Вашингтону групу ізраїльських чиновників, щоб почути альтернативні пропозиції.

Як повідомлялося, 22 березня Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Ізраїлю вшосте з початку бойових дій між Ізраїлем та ХАМАСом, щоб наполягати на встановленні тимчасового перемир'я у секторі Гази.

 Фото: Amir Levy/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-