Південна Корея і Румунія планують посилити зв’язки в ядерній енергетиці та ОПК

Південна Корея і Румунія планують посилити зв’язки в ядерній енергетиці та ОПК

Укрінформ
Південна Корея і Румунія мають намір розширити промислове партнерство, зосередившись на розвитку співпраці в ядерній енергетиці та оборонно-промисловому секторі.

Про це з посиланням на корейське Міністерство торгівлі, промисловості та енергетики повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Шляхи розширення співпраці в галузі торгівлі та інвестицій обговорили в Сеулі міністр промисловості Південної Кореї Ан Дук Геун та його румунський колега Штефан-Раду Опря.

Південнокорейський міністр зазначив, що його країна, як четверта за розмірами економіка Азії, буде найоптимальнішим партнером для Румунії в ядерноенергетичному секторі і запропонує румунській стороні конкурентоспроможні ціни, якість та своєчасне виконання домовленостей.

Він нагадав, що в червні минулого року південнокорейська компанія Korea Hydro & Nuclear Power Co. уклала угоду з румунською атомною енергетичною компанією SNN про будівництво об’єкта з видалення тритію, призначеного для вилучення цього радіоактивного елемента з важкої води та зберігання його в безпечній формі.

Південна Корея також висловила готовність зміцнювати зв’язки зі східноєвропейською країною в оборонному секторі, підкресливши, що її передові оборонні системи можуть значно сприяти модернізації армії Румунії.

У міністерстві додали, що дві країни можуть посилити співпрацю в ОПК шляхом інвестицій, передачі технологій та спільного експорту в треті країни.

Читайте також: Вашингтон і Сеул домовились посилити боротьбу з контрабандою нафтопродуктів до КНДР

Як повідомляв Укрінформ, Державне агентство Південної Кореї із закупівель озброєнь підписало контракт на $250 мільйонів (330,6 мільярда вон) із місцевою оборонною компанією LIG Nex1 на розробку нової ракети великої дальності для корабельної ППО.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-