Франція оголосила найвищий рівень терористичної загрози

Франція оголосила найвищий рівень терористичної загрози

Укрінформ
У Франції оголосили про підвищення рівня терористичної загрози до максимального після подій в Росії.

Це рішення було ухвалене на засіданні Ради оборони в Єлисейському палаці напередодні пізно ввечері, передає Укрінформ з посиланням на офіційну сторінку прем’єр-міністра Габрієля Атталя в соцмережі Х.

«Після теракту в Москві президент Франції скликав засідання Ради національної оборони і безпеки. Зважаючи на те, що відповідальність за напад взяла на себе Ісламська держава, а також на загрози, що стоять перед нашою країною, ми вирішили підняти рівень Vigipirate (Віжіпірат- рівень терористичної загрози - ред.) до найвищого - надзвичайна атака», - йдеться в повідомленні.

За висновками уряду організація Ісламська держава загрожує Франції та була причетна до низки нещодавніх зірваних атак у кількох європейських країнах.

План Vigipirate діє з 1978 року і застосовується не лише на території Франції, але й поблизу французьких дипломатичних представництв.

Активований у неділю рівень "надзвичайна атака", може бути введений в дію одразу після нападу або якщо ідентифікована чи неідентифікована терористична група починає діяти, як це було у випадку з Москвою.

Читайте також: Поліція Туреччини затримала 24 особи за підозрою у зв'язках з ІДІЛ

Як повідомляв Укрінформ, суд у Москві заарештував до 22 травня чотирьох чоловіків, яких обвинувачують у скоєнні теракту в концертному залі «Крокус Сіті Холл».

Увечері 22 березня у концертний зал «Крокус Сіті Хол» (місто Красногорськ поблизу Москви) вдерлися «люди в камуфляжі» та відкрили вогонь з автоматичної зброї. Під час атаки пролунали вибухи, спалахнула масштабна пожежа. Наразі відомо про 137 загиблих та 180 постраждалих. Відповідальність за цей теракт узяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава».

Фото: wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-