Штати планують посилити функції свого військового командування в Японії - ЗМІ

Штати планують посилити функції свого військового командування в Японії - ЗМІ

Укрінформ
Вашингтон і Токіо в рамках посилення оборонного співробітництва планують розширити функції командування Збройних сил США в Японії.

Про це з посиланням на дипломатичні джерела повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Очікується, що дві країни оголосять про подальші кроки зі зміцнення військового союзу у квітні на саміті їхніх лідерів у Вашингтоні.

Наразі деталі майбутнього рішення не розкриваються, але воно може стати черговим кроком до зміцнення оборонних зв’язків союзників в умовах, коли безпекове середовище в Азії стає нестабільним на тлі намірів Китаю щодо Тайваню та розробок ракетної і ядерної зброї в Північній Кореї.

Читайте також: У США вважають, що Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року

Вашингтон і Токіо також працюють над посиленням можливостей реагування. Зокрема, отримання Японією можливостей завдавати ударів по ворожих базах, що передбачає передачу їй американської далекобійної зброї.

За даними співрозмовників Kyodo, зустріч прем’єр-міністра Японії Фуміо Кішіди з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні запланована на 10 квітня.

Читайте також: США та Японія обговорюють оборонну співпрацю з метою допомоги Україні - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Кішіда заявив, що його уряд працюватиме над зміцненням оборонного та дипломатичного потенціалу Японії задля збереження миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-