США виділили $228 мільйонів на військову допомогу країнам Балтії

США виділили $228 мільйонів на військову допомогу країнам Балтії

Укрінформ
Конгрес США ухвалив законопроєкт, що передбачає надання військової та оборонної допомоги Естонії, Латвії та Литві на загальну суму 228 мільйонів доларів цьогоріч в межах Балтійської ініціативи безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Зазначається, що Конгрес США прийняв законопроєкт, що передбачає виділення 228 мільйонів доларів військової та оборонної допомоги Естонії, Латвії та Литві цьогоріч в рамках Балтійської ініціативи з безпеки. Це рішення було схвалено законодавцями у п’ятницю.

"Підтримка з боку США суттєво допомогла Естонії, Латвії та Литві прискорити реалізацію кількох проєктів з розвитку військової інфраструктури та потенціалу", — заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур і відзначив, що підтримка трохи вища, ніж минулого року.

Читайте також: Прем'єрка Литви: Формула перемоги над агресором зрозуміла - мир через силу

Створена у 2020 році Балтійська ініціатива безпеки (BSI) – це проєкт, за допомогою якого міністерство оборони США підтримує розвиток військового потенціалу та оперативної сумісності збройних сил Естонії, Латвії та Литви.

Основна увага американського фінансування зосереджена на розвитку ППО, морських та сухопутних військ у країнах Балтії, повідомило Міноборони Естонії.

У грудні Сполучені Штати та країни Балтії узгодили п’ятирічний план оборонного співробітництва, що має спрямовувати відносини співпраці в галузі оборони та національної безпеки між країнами до 2028 року.

Читайте також: США виділили новий пакет оборонної допомоги Україні на $175 мільйонів

Як повідомлялося, Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. Зазвичай спроби здійснюють іноземці з Близького Сходу та країн Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-