Кількість загиблих у «Крокус Сіті Холі» зросла до 133

Кількість загиблих у «Крокус Сіті Холі» зросла до 133

Укрінформ
Кількість загиблих унаслідок теракту в підмосковному "Крокус Сіті Холі", за останніми даними, зросла до 133, але далі може збільшитися.

Такі дані Слідчий комітет Росії наводить Радио Свобода, передає Укрінформ.

Пошукові роботи тривають. За попередніми даними, причинами загибелі людей стали вогнепальні поранення і отруєння продуктами горіння.

Слідчі встановили, що нападники застосовували легкозаймисту рідину для підпалу приміщень, де перебували глядачі. Глядацька зала в "Крокусі" повністю знищена вогнем, її покрівля обвалилася.

За інформацією МОЗ Московської області, постраждали понад 140 осіб. Деякі російські ЗМІ пишуть про більш ніж 180 постраждалих, але офіційно ці дані поки не підтверджені.

Читайте також: На російському НТВ показали фейкове відео з Даніловим про теракт у Підмосковʼї

ФСБ Росії заявила про 11 затриманих у справі про теракт, зокрема про чотирьох підозрюваних у безпосередній причетності до нього. Затримання нібито відбулося в Брянській області. Згідно із заявою ФСБ, теракт був ретельно спланований, зброя, яку застосовували, була заздалегідь приготована в схованці.

Російські Телеграм-канали пишуть, що один із підозрюваних у скоєнні теракту працював у барбершопі в Іванові та Тейкові. Ще про одного підозрюваного повідомляється, що він прилетів із Туреччини на початку березня. Йому через Телеграм нібито запропонував заробити півмільйона рублів якийсь "помічник проповідника", якого він слухав.

Читайте також: Теракт у «Крокус Сіті Холі» може були операцією російських спецслужб – ЦПД

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня ввечері у концертний зал Crocus City Hall (місто Красногорськ поблизу Москви) перед концертом гурту "Пікнік" вдерлися "люди в камуфляжі" та відкрили вогонь з автоматичної зброї. Під час атаки пролунали вибухи, спалахнула пожежа.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-