Гербст закликає бути готовими до всіх можливих обставин, пов'язаних із виборами у США

Гербст закликає бути готовими до всіх можливих обставин, пов'язаних із виборами у США

Укрінформ
Директор Євразійського центру Атлантичної ради Джон Гербст закликає підготуватися «до всіх можливих непередбачуваних обставин», пов'язаних з виборами у США, але бити тривогу поки що зарано.

Як передає власний кореспондент Укрінформу про це він заявив у п’ятницю на Київському безпековому форму.

«Те, що Трамп робитиме під час другого терміну (у разі його перемоги – ред.), залежить насамперед, але не лише, від того, яка в нього буде команда», – сказав експерт.

За словами Гербста, «найкрикливіші прихильники Трампа були й залишаються жорсткими критиками зовнішньополітичної команди президента Трампа часів його першого терміну».

«І якщо ці голоси справді є впливовими голосами в другій адміністрації Трампа, то не тільки Україну, не тільки наших союзників у Європі, але й Сполучені Штати чекає важка доля», – зазначив Гербст.

Водночас він висловив сумнів, що найгучніші голоси в таборі експрезидента визначатимуть політику США. За його словами, держсекретар за президенства Трампа Майк Помпео вважає, що імовірний другий термін Трампа буде дуже схожий на перший.

Читайте також: Байден за опитуваннями незначно випереджає Трампа – The Economist

Якщо Трамп переможе, то першим показником зовнішньої політики США буде те, кого він візьме у свою команду, додав Гербст. На його переконання, Трамп «ухвалюватиме рішення на основі речей, які ми, очевидно, не можемо побачити сьогодні».

«Отже, підготуймося до всіх можливих непередбачуваних обставин, пов'язаних з нашими виборами, але кричати «Пожежа!» поки що зарано», - підсумував він.

Як повідомлялося, 21-22 березня проходить 16-й щорічний Київський безпековий форум, організований для мобілізації трансатлантичної підтримки України. Гасло цьогорічного форуму: «Україна каже світу: переможемо разом!».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-