В ЄС відреагували на рішення Словаччини ліквідувати спеціальну антикорупційну прокуратуру

В ЄС відреагували на рішення Словаччини ліквідувати спеціальну антикорупційну прокуратуру

Укрінформ
У Єврокомісії заявили, що шкодують про рішення Словаччини ліквідувати спеціальний підрозділ прокуратури у справах про корупцію. В ЄК попередили, що Євросоюз без вагань вживатиме заходів для захисту своїх фінансових інтересів.

Про це сказав представник Єврокомісії агентству Reuters, передає Укрінформ.

«Комісія шкодує про розпуск Спеціальної прокуратури без запровадження гарантій для забезпечення ефективного продовження розслідувань», – заявив представник Єврокомісії.

За його словами, закриття «може підірвати ефективність розслідувань, не в останню чергу щодо злочинів, які впливають на бюджет ЄС».

Він додав, що Комісія оцінить наслідки, і «без вагань вживатиме заходів для забезпечення дотримання законодавства ЄС і захисту фінансових інтересів ЄС».

Читайте також: Корупція стає глобальною загрозою - Transparency International

Водночас представник Єврокомісії не уточнив, які саме санкції можуть бути застосовані.

За даними джерел Reuters, ЄК, ймовірно, відкриє юридичну справу за порушення законів ЄС проти Братислави найближчими тижнями. «Це ще не вирішено… (Але – ред.) вони на це заслуговують», – сказав на умовах анонімності один посадовець.

Зазначається, що справа може потрапити до Суду ЄС і в кінцевому підсумку призвести до фінансових штрафів, якщо Братислава не піде назустріч.

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня у Словаччині ліквідували спеціальний підрозділ прокуратури у справах про корупцію попри занепокоєння з боку ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-