Соратник Джуліані Лев Парнас назвав членів Конгресу, які «виконували вказівки» росіян

Соратник Джуліані Лев Парнас назвав членів Конгресу, які «виконували вказівки» росіян

Укрінформ
Близький соратник колишнього адвоката експрезидента США Дональда Трампа Лев Парнас виступив на слуханнях в Конгресі США, де прямо звинуватив двох законодавців від Республіканської партії в тому, що вони «виконували вказівки» Росії.

Слухання, організовані Комітетом з питань нагляду та підзвітності Палати представників, відбулися в середу, передає Укрінформ із посиланням на The Hill.

Парнас, який працював із Руді Джуліані в команді Трампа щодо збору компромату на Джо Байдена та його сина Гантера, під час свідчень у Конгресі вказав на сенатора Рона Джонсона та конгресмена Піта Сешнса, а також впливових медіапредставників, пише The Hill.

Зокрема, старший член Комітету конгресмен-демократ Джеймі Раскін запитав Парнаса, як він і Джуліані могли збирати «неправдиві звинувачення, поширені корумпованими чиновниками та російськими агентами», та просувати їх у США, у тому числі в медіа?

У відповідь на це Парнас зауважив, що більшість американських ЗМІ – крім телеканалу Fox – не довірилися тому, що пропонувала їм команда Джуліані. Тому брехливі наративи просувалися, в основному, через телеканал Fox, ведучого Шона Ханніті та деяких інших медіаперсон.

Читайте також: Колишній адвокат Трампа оголосив себе банкрутом після штрафу у $150 мільйонів

«Були й інші люди, які покладалися на росіян – люди в Конгресі, такі як сенатор Рон Джонсон, як конгресмен Піт Сешнс, який сидить у цій залі зараз», - заявив Парнас на слуханнях.

У цьому зв’язку, речник сенатора Рона Джонсона категорично заперечив звинувачення у співпраці з росіянами, назвавши їх безпідставними та «підступною брехнею». У конгресмена Піта Сешнса не відповіли на запит американських ЗМІ щодо висловлювань Парнаса.

Як повідомлялося, Лев Парнас, якого демократи обрали як свідка, у 2022 році був звинувачений у шахрайстві та був засуджений до 20 місяців ув’язнення. У вересні минулого року він був звільнений, після чого став відкрито виступати проти спроб республіканців поширювати брехню про начебто зловживання Джо і Гантера Байденів, у тому числі в Україні.

Фото: JOSH GERSTEIN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-