Естонія розриває з РФ договір про правову допомогу

Естонія розриває з РФ договір про правову допомогу

Укрінформ
Парламент Естонії ухвалив рішення про розірвання естонсько-російського договору про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах через відсутність довіри до російської системи правосуддя.

Про це передає Укрінформ із посиланням на естонського мовника ERR.

Угода була підписана понад 30 років тому і регулярно продовжувалася, але тепер уряд та парламент Естонії вважали за необхідне припинити дію цього документа.

Договір, який залишатиметься чинним до весни наступного року, передбачає взаємне визнання судових рішень та співробітництво у кримінальних справах. При цьому, за визнанням естонського Міністерства юстиції, розірвання договору може створити деякі додаткові складнощі для громадян, наприклад, при укладенні та розірванні шлюбу з росіянами або при наслідуванні спадщини. Отримані із сусідньої країни документи потрібно буде перекладати та засвідчувати апостилем. Два місяці тому аналогічну угоду з РФ розірвала і Латвія.

Читайте також: Україна та Естонія почали переговори щодо безпекової угоди

«Це рішення є насамперед символічним актом, яким ми даємо зрозуміти, що доти, доки Росія веде війну в Україні, в Естонської Республіки не може бути жодних довірчих відносин із державою-агресором», – заявив позафракційний член парламентської правової комісії Яанус Карілайд.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС Естонії оголосило персоною нон грата ще одного працівника посольства РФ.

Фото: Arvo Soosalu/flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-