Туреччина бачить своє майбутнє в ЄС та очікує позитивних сигналів - МЗС

Туреччина бачить своє майбутнє в ЄС та очікує позитивних сигналів - МЗС

Укрінформ
Туреччина бачить своє майбутнє в Європі, очікує на більш позитивний розвиток відносин з Євросоюзом та очікує від ЄС заяви про наміри щодо свого членства.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан сказав сьогодні за результатами зустрічі з міністром закордонних справ Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом, який прибув з візитом в Туреччину, повідомляє власкор Укрінформу.

“Ми віримо, що відносини між інституціями Європейського Союзу і Туреччиною розвиватимуться з більш позитивним порядком денним. Туреччина бачить своє майбутнє в Європі. Наша перспектива членства не змінилася, ми очікуємо від ЄС заяви про наміри”, - сказав Хакан Фідан. 

Міністр закордонних справ Туреччини повідомив, що в ході зустрічі з іспанським колегою висловив думку, що «процес членства Туреччини в ЄС є надто важливим, щоб залишити його на безплідний політичний порядок денний деяких країн».

Читайте також: Туреччина та Греція провели консультації для налагодження політичного діалогу

Як повідомляв Укрінформ, минулого року в Анкарі розкритикували звіт Єврокомісії щодо розширення ЄС до 2023 року як несправедливий та упереджений щодо Туреччини. А також доповідь Європейського парламенту по країні за 2022 рік, яка, вважають в Туреччині, містить необґрунтовані звинувачення та упереджені твердження, тоді як слід зосередитися на вступі країни в ЄС. Після оприлюднення цього документу президент Ердоган заявив, що Туреччина може «піти різними шляхами» з ЄС.

Пізніше Туреччина позитивно оцінила звіт Європейської комісії про «стан політичних, економічних і комерційних відносин між Євросоюзом і Туреччиною», і заявила про прагнення відновити зв’язок з ЄС.

Фото: Ahmet Sel/Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-