Експерти з продовольчої безпеки прогнозують у Газі неминучий голод

Експерти з продовольчої безпеки прогнозують у Газі неминучий голод

Доповідь
Укрінформ
Понад мільйон людей до середини липня опиняться на межі голоду, якщо розпочнуться обстріли міста Рафах, вважають експерти з продовольчої безпеки.

Як передає Укрінформ про це йдеться в доповіді Інтегрованої класифікації продовольчої безпеки (IPC) – організації, яка за розробленими нею критеріями визначає ступені достатності продовольства.

Половина населення Гази перебуває на межі голоду, зазначають експерти. За найбільш імовірним сценарієм, за якого ізраїльські війська розпочнуть наземний наступ на Рафах, до середини липня 1,1 млн осіб зіткнуться з найвищим ступенем браку продовольства.

Читайте також: Австралія відновить фінансування агентства ООН у справах палестинських біженців

«Ситуація в Газі є катастрофічною. Голод прогнозується і є неминучим у північних провінціях, а також є ризик голоду на решті території сектору Газа», – ідеться в доповіді.

Міжнародно визнаний метод оцінки IPC використовує п’ятибальну шкалу для класифікації ступенів продовольчої небезпеки. Найвищим є п’ятий.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху нещодавно звинуватив ХАМАС у ненаданні гуманітарної допомоги жителям Палестини.

Гумдопомога доправляється у Газу в обмежених кількостях морським транспортом та з літаків за допомогою парашутів.

Читайте також: Шольц в Ізраїлі визнав розбіжності з Нетаньягу навколо ситуації в Газі

Минулого тижня Всесвітня продовольча програма ООН доставила перший за останній місяць сухопутний конвой на північ Гази. У неділю ввечері ще одна колона з 18 вантажівок досягла міста Газа. Однак, за оцінками ВПП, для задоволення основних продовольчих потреб необхідно, щоб у Газу щодня в'їжджало щонайменше 300 вантажівок.

Фото: Loay Ayyoub/The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-