В Ізраїлі пройшли масові акції - вимагали звільнення заручників та відставки уряду

В Ізраїлі пройшли масові акції - вимагали звільнення заручників та відставки уряду

Укрінформ
Тисячі протестувальників заповнили вулиці Тель-Авіва і Єрусалима в Ізраїлі, а дві окремі групи закликали уряд піти у відставку і вимагали звільнити заручників, утримуваних бойовиками ХАМАС у Газі.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

У суботу ввечері на двох головних вулицях Тель-Авіва демонстранти закликали ізраїльський уряд піти у відставку, палили багаття і вступали в сутички з поліцією.

Протестувальники заблокували шосе Аялон - головну міжміську автомагістраль в Гуш-Дані, в районі метро Тель-Авів - і скандували: "Немає нічого важливішого. Кожен заручник має повернутися".

Серед протестувальників на шосе була помічена Наама Лазімі, член Кнесету, парламенту Ізраїлю.

В Єрусалимі та Кесарії також пройшли багатотисячні мітинги членів сімей заручників, які утримуються в Газі. У соціальних мережах з'явилося відео, на якому зафіксовані арешти протестувальників, котрі закликали до проведення виборів біля приватної резиденції прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу в Кесарії.

Читайте також: Ізраїль відкинув нову угоду про перемир'я від ХАМАСу

Ізраїльська поліція заявила, що заарештувала чотирьох осіб у Кесарії і двох в Єрусалимі.

"Деякі протестувальники спустилися до Аялону і заблокували частину дороги, вступаючи в конфронтацію з поліцією", - повідомили поліцейські, додаючи, що поліція "оголосила, що демонстрація є незаконною" і що протестувальники "мають звільнити шляхи руху".

Ізраїльські правоохоронці заявили, що схвалили заявку на проведення протестів, але "деякі протестувальники незаконно зібралися на дорозі Менахема Бегіна і почали порушувати порядок, розпалюючи багаття на дорозі і блокуючи рух транспортних засобів".

Поліція заявила, що учасники заворушень не прислухалися до інструкцій, і "поліція була змушена застосувати заходи для розгону учасників заворушень, щоб припинити правопорушення".

Читайте також: Рютте обговорив із прем'єром Ізраїлю та президентом Єгипту ситуацію на Близькому Сході

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року палестинське ісламістське угруповання ХАМАС скоїло напад на Ізраїль. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Близько 1200 людей в Ізраїлі були вбиті. Ще близько 240 осіб були викрадені. Речниця Сил оборони Ізраїлю Маша Міхельсон у коментарі Укрінформу заявила, що ХАМАС утримує в Газі 136 осіб як заручників.

Фото: Amir Levy/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-