Рютте обговорив із прем'єром Ізраїлю та президентом Єгипту ситуацію на Близькому Сході

Рютте обговорив із прем'єром Ізраїлю та президентом Єгипту ситуацію на Близькому Сході

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте відвідав Ізраїль та Єгипет, де обговорив із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та президентом Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі ситуацію на Близькому Сході.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у соцмережі Х.

“Було добре побувати сьогодні в Ізраїлі та Єгипті та поговорити із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та президентом Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі про тривожну ситуацію на Близькому Сході. Усі зусилля тепер мають бути спрямовані на негайне припинення бойових дій, що призведе до остаточного припинення цього жахливого конфлікту, який забрав багато невинних жертв. Крім того, всіх заручників потрібно негайно звільнити”, - наголосив Рютте.

Рютте також зазначив, що на зустрічі із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу він закликав до збільшення гуманітарної допомоги.

“Я повторив свій наполегливий заклик до значного збільшення постачання гуманітарної допомоги – і без зволікань. Я також закликав Ізраїль знизити рівень застосування сили. Необхідно запобігти подальшій ескалації, а ізраїльський наступ на Рафах призведе до гуманітарної катастрофи”, - йдеться у повідомленні.

За словами Рютте, під час зустрічі із президентом Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі він висловив вдячність за допомогу Єгипту.

Читайте також: Штати хочуть розширити канали постачання гумдопомоги до сектору Гази - Держдеп

“Я висловив свою вдячність за незамінну логістичну, гуманітарну та дипломатичну роль, яку відіграє Єгипет у війні між Ізраїлем та ХАМАС. Ми обговорювали необхідність негайного припинення бойових дій, щоб забезпечити значне збільшення постачання гуманітарної допомоги. Приємно бачити, що Єгипет, Катар та США працюють у цьому напрямі. Я сподіваюся, що ці дискусії швидко досягнуть бажаного результату та призведуть до остаточного припинення конфлікту. Сьогодні ввечері я також говорив телефоном з президентом Палестинської автономії Махмудем Аббасом щодо останніх подій у цьому контексті", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нідерланди та Йорданія скинуть продовольчі посилки над Газою

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидент США Камала Гарріс закликала ізраїльський уряд збільшити гуманітарну допомогу Газі, назвавши ситуацію "гуманітарною катастрофою".

Фото: Марк Рютте / X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-