У Латвії арештували двох чоловіків, які малювали на будинках символи російської агресії

У Латвії арештували двох чоловіків, які малювали на будинках символи російської агресії

Укрінформ
Суд у Латвії взяв під арешт двох затриманих чоловіків, які тривалий час малювали на будинках Риги літеру «Z» на підтримку військової агресії РФ проти України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi.

Як зазначається, працівники муніципальної поліції 4 березня помітила в одному з районів Риги чоловіка, який чорною фарбою малював на фасаді будівлі літеру «Z».

«Інформація була передана Ризькому Зіємельському управлінню поліції, яке розпочало з'ясування обставин та зайнялося пошуком підозрюваного», - йдеться в повідомленні.

У ніч проти 14 березня Державна поліція Латвії затримала підозрюваного 1992 року народження. Під час обшуку в його квартирі було вилучено предмети, які можуть бути доказом у рамках розпочатого кримінального процесу. У ході розслідування з'ясувалося, що фігурант мав спільника, якого теж затримали.

Читайте також: У Латвії розпочали розслідування щодо євродепутата - підозрюють у роботі на спецслужби РФ

Чоловіки зізналися, що знаки російської агресії намалювали загалом не менше 35 разів - на фасадах будинків у кількох ризьких мікрорайонах. Обидва раніше потрапляли в поле зору органів правопорядку за псування майна.

Як повідомлялося, після початку повномасштабної російської агресії проти України в Латвії ухвалили закон, що визнає протиправною підтримку агресії проти країни та її союзників. Малювання знаку «Z» підпадає під цю норму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-