Індія проведе парламентські вибори у квітні

Індія проведе парламентські вибори у квітні

Укрінформ
В Індії з 19 квітня розпочнеться поетапне голосування на парламентських виборах. Вони стануть найбільшими у світі, оскільки у голосуванні мають право взяти участь близько мільярда людей.

Про це повідомили у суботу у виборчому органі країни, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

На виборах прем'єр-міністр Нарендра Моді та його регіональні союзники протистоятимуть альянсу з двох десятків опозиційних партій, який отримав назву INDIA, або Індійський національний альянс розвитку та інклюзивності.

Зазначається, що голосування триватиме шість тижнів і проходитиме у сім етапів, причому різні штати країни голосуватимуть у різний час. Результати голосування очікуються 4 червня. Майже 1 мільярд виборців — понад 10% населення світу — оберуть 543 членів нижньої палати парламенту (Лок Сабха) терміном на п’ять років.

Опитування свідчать про впевнену перемогу партії Моді "Народна партія Індії" (Bharatiya Janata Party, BJP).

Упродовж кількох місяців перед оголошенням дати виборів Моді проводив активну передвиборчу кампанію по всій країні, відкривав нові проєкти, брав участь у релігійних заходах та виступав на публічних і приватних зустрічах, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Індія почала будівництво трьох заводів із виробництва чипів

Як повідомляв Укрінформ, Індія змінює своє ставлення до війни Росії проти України і поступово схиляється до думки, що війну потрібно якомога швидше закінчувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-